Riverwood hondenvoer, Gezond Premium hondenvoer ⭐[Review]

riverwood hondenvoer

Riverwood hondenvoer, een 100% natuurlijk hondenvoer merk, wat al bestaat sinds 2016. Het assortiment van Riverwood is groot. Ze hebben veel smaken hondenbrokken, hondensnacks en natvoer.

Riverwood assortiment hondenvoer

Hieronder gaan we de verschillende producten doornemen die Riverwood in zijn assortiment heeft zitten. Onderaan deze blog gaan we het nog uitgebreider hebben over de ingrediënten van dit 100% natuurlijk en hoogwaardige merk hondenvoer.

Riverwood hondenvoer – hondenbrokken

De hondenbrokken uit het assortiment van Riverwood hondenvoer zijn 100% natuurlijk door het gebruik van ‘vrije uitloop’ vlees en vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarnaast bevatten deze hondenbrokken drie unieke eiwitbronnen, hierdoor zijn ze ook uitermate geschikt voor honden met een allergie of voedselintolerantie.

Riverwood gebruikt geen granen of aardappels als koolhydraatbron, maar gele erwten, vanwege de lage glycemische index.

Riverwood hondenvoer – beloningssnacks

Je wilt jouw hond tussendoor ook wel eens verwennen, daar zijn de beloningssnacks van Riverwood hondenvoer perfect voor. Ze zijn graanvrij en 100% natuurlijk. Uiteraard bevatten ze geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen.

Je kunt kiezen uit 12 verschillende smaakvarianten. De onderstaande 3 smaken zijn hyppoallergeen:

 • Butcher’s Best – Hert & Everzwijn
 • Fisherman’s Catch – Zalm & Witvis
 • Farmer’s Pride – Eend & Kalkoen

Riverwood hondenvoer – Natuurlijke vleessnacks en trainers

De 100% natuurlijke vleessnacks van Riverwood hondenvoer zijn geschikt voor honden van alle leeftijden, dus van puppy tot senior hond. Tevens bevatten ze maar 1 eiwitbron per smaak, dus volgt jouw hond een eliminatie dieet dan mag hij deze heerlijke vleessnacks ook krijgen.

De vleesstrips zijn graan- en glutenvrij, bevatten 100% dierlijke eiwitten en bevatten geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen.

De vlees strips zijn ambachtelijk gedroogd en gemakkelijk in kleine stukjes te breken, om ze bijvoorbeeld als traktatie bij de training te gebruiken.

Gedroogde Hondensnacks – Riverwood hondenvoer

De 100% natuurlijke gedroogde hondensnacks van Riverwood hondenvoer, zijn onweerstaanbaar lekker voor iedere hond. Bijkomend voordeel is dat deze gedroogde hondensnacks helpen om het gebit van jouw hond schoon en het tandvlees gezond te houden.

De gedroogde hondensnacks zijn het ideale tussendoortje en geschikt voor volwassen honden. Ze zijn niet geschikt voor het puppy gebit dat nog moet wisselen.

Riverwoods Hondenvoer – Natvoer

Het natvoer van Riverwood hondenvoer is hypoallergeen, want elk blikje bevat maar 1 eiwitbron. Verder is het 100% natuurlijk en bevat elke blikje wel 70% vlees. Dit hoge vlees gehalte zorgt er voor dat het voer heel goed verteerbaar is voor jouw hond. Wat ook mooi is om te weten is dat het vlees van dieren komt die een goed leven hebben gehad. Het vlees is afkomstig van dieren die vrij rond hebben kunnen lopen.

Je kunt kiezen uit 8 verschillende smaken:  wild zwijn, kalf, lam, kalkoen, geit, kangoeroe, paard en hert.

De Bite box van Riverwood Hondenvoer

De Bite Box uoit het assortiment van Riverwood hondenvoer is een gezonde snackbox voor jouw hond. Wanneer je niet kunt kiezen met welke smaak je wilt beginnen, kun je gewoon een bite box kiezen. Elke Bite Box bevat een selectie van best verkochte snackproducten, speciaal samengesteld op de behoeften van jouw hond.

Je kunt kiezen uit de volgende bite boxen:

 • op smaak, gevogelte, wild, rund of kip
 • hypoallergene bite box
 • small, medium, large of extra large bite box
 • een bite box speciaal voor jouw senior hond
 • een training bite box
€39,95
Riverwoodpetfood.com
€37,95
Riverwoodpetfood.com
€19,95
Riverwoodpetfood.com
€31,95
Riverwoodpetfood.com
€39,95
Riverwoodpetfood.com
€39,95
Riverwoodpetfood.com
€38,95
Riverwoodpetfood.com

Veel gestelde vragen over Riverwood Petfoods

Nu je hebt kunnen zien hoe uitgebreid het assortiment is van Riverwood petfoods, begrijpen wij het dat er nog wel een aantal vragen over dit merk hondenvoer zullen zijn.

Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Riverwood petfoods hondenvoer

Over Riverwood

Riverwood is in 2016 opgericht door John Sars. John is een dierenliefhebber in hart en nieren en heeft jarenlang gewerkt in de huisdierbranche als internationaal salesmanager.

John had altijd de droom om een eigen bedrijf te beginnen en zo is Johnson Petfoods begonnen, de naam achter Riverwood hondenvoer. Johnson staat voor John en zoon, want zijn zoon is tegenwoordig mede- eigenaar.

Het merk Riverwood is ontstaan, doordat John de droom had het beste honden- en kattenvoer te ontwikkelen.

Ze hebben alle goede ingrediënten van andere top merken in honden- en kattenvoer onder de loep genomen. Ook hebben zij goed geluisterd naar de behoeften van consumenten en voedingsdekundigen.

Uiteindelijk zijn daar de hoogwaardige Riverwood producten ontstaan. Producten met hoge vleespercentages, geen granen en gluten maar wel verse groenten en fruit en een rijke melange van krachtige kruiden.

Waarom zou je Riverwood hondenvoer of hondensnacks kopen?

Riverwood hondenvoer is rijk aan natuurlijke ingrediënten en alle dierlijke bestanddelen die worden gebruikt, zijn afkomstig van dieren die vrij rond hebben kunnen lopen.

Voordelen van Riverwood hondenvoer zijn:

 • Natuurlijke ingrediënten – er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.
 • Graanvrij – granen en gluten zijn een opvulmiddel, welke geen energie leveren, maar je hond moet er wel veel meer door poepen.
 • Rijk aan 3 verschillende eiwitbronnen – alle brokken bevatten drie verschillende soorten vlees en/of vis. Deze zijn goed te verteren en geven veel energie.
 • Gebruik van vrije uitloop vlees
 • Hypoallergene varianten – deze varianten zijn geschikt voor honden met een voedselallergie of voedselintolerantie.
 • Ultra Premium Kwaliteit
 • Heerlijke smaak

Welke ingrediënten zitten er in Riverwood hondenvoer?

Riverwood hondenvoer en de hondensnacks zijn 100% natuurlijk. De ingrediënten verschillen natuurlijk per product keuze maar hieronder geef ik een korte uitleg over de gebruikte ingrediënten:

 • Zalm uit Schotland – bron van goed verteerbare eiwitten en omega-3 onverzadigde vetzuren – ze verlagen de bloedsuikerspiegel en zijn goed voor de geestelijke ontwikkeling van jouw hond.
 • Free run eend uit Tsjechië / Duitsland – helpen het cholesterol gehalte in het bloed te verlagen. Eend bevat vitamine A en C en belangrijke mineralen zoals ijzer, calcium en selenium
 • Fazant, Free run uit Tsjechië / Duitsland – bevat een bron van vitamine B12, fosfor en selenium.
 • Free run Kalkoen uit Tsjechië / Duitsland -Kalkoen is hypoallergeen. Bevat de vitaminen: B1, B3, B6, B12 en D. voor een gezonde ontwikkeling van de hersenen, spieren en groei van jouw hond.
 • Free range everzwijn uit Tsjechië / Hongarije – everzwijn zit boordevol eiwitten maar bevat weinig vet, hierdoor draagt het bij aan een optimale fysieke conditie van jouw hond.
 • Witvis en Haring uit Noordzee / Atlantische oceaan – Witvis en haring zijn beide hypoallergeen. Witvis zit boordevol vitamine A, D, B12 en zwavel, Haring is een vette vis welke rijk is aan omega 3 verzuren.
 • Free range Rendier uit Zweden / Noorwegen – Rendier is één van de beste bronnen van verteerbare eiwitten. Het vlees is rijk aan natuurlijk antioxidanten en bevat weinig vet. Ook bevat het omega 3 vetzuren, dit gehalte is gelijk aan dat wat er aan omega 3 in vis zit.
 • Free run konijn uit Spanje – Konijn is hypoallergeen, mager en rijk aan omega 3 vetzuren, b12 en ijzer.
 • Lamsvlees Free Range uit Nieuw Zeeland – lamsvlees bevat goede verteerbare eiwitten en is rijk aan natuurlijke voedingstoffen.
 • Free range hert uit Nieuw Zeeland – Hert is super voedzaam en mager vlees. Het is hypoallergeen en bevat diverse vitamines uit de B-groep.

Riverwood hondenvoer ingrediënten uit de natuur

Riverwood hondenvoer bevat geen aardappelen of granen als koolhydraatbron, maar ze bevatten wel heel veel andere natuurlijke ingrediënten die allemaal bijdragen aan de gezondheid van jouw hond.

 • Gele erwten – een koolhydraatbron met een lage glychemische index. Dit houdt in dat ze langzaam worden afgebroken door de spijsvertering. Glucose komt geleidelijk in de bloedbaan en dat zorgt voor een gezonde bloedsuikerspiegel.
 • Spinazie – spinazie is een bron van vitaminen en mineralen deze helpen bij de ondersteuning van het gedrag van jouw hond.
 • Wortel – wortel is een provitamine, ze bevatten veel vitamine D, E en K en zitten boordevol vezels. Wortels zijn goed voor het hart, de huid, de ogen, de vacht en het immuunsysteem van jouw hond.
 • Erwt – de groene erwt is een grote leverancier van de vitamine B1, B, B3, B11 en E. Net als spinazie bevat de erwt ook tryptofaan een aminozuur dat omgezet wordt in serotine, die helpt bij de ondersteuning van het gedrag van jouw hond.
 • Goudsbloem – heeft een ontstekingsremmende werking, versterkt het immuunsysteem en helpt bij wondgenezing.
 • Cranberry – deze bevatten veel vitamine A en C en dragen bij aan gezonde urinewegen
 • Yucca Schidigera – heeft een ontstekingsremmende werking, is gunstig voor de bloedsuikerspiegel, ondersteunt de werking van de lever en de nieren. Daarnaast zorgt Yucca Schidigera er voor dat de ontlasting van jouw hond minder stinkt.
 • Appel – ondersteunen de stofwisseling. Appels bevatten veel vezels en de vitaminen B1, B2 en B6.
 • Kurkuma – dit is een sterke antioxidant, kurkuma werkt ontstekingsremmend en schimmelwerend. Kurkuma draagt bij aan een goede spijsvertering en is gezond voor de maag en darmen van jouw hond.
 • Teunisbloemolie – ondersteunt de celstructuur, verbetert de vacht en ondersteunt de elasticiteit van de huis van jouw hond. Teunisbloemolie bevat een grote concentratie van het vetzuur GLA, deze zorgt voor de genezende eigenschappen van de plant.
 • Citrusvruchten – zijn een bron aan vitamine C.
 • Spirlina – rijk aan vitaminen B, D, E en K. Spirulina heeft de hoogste concentratie betacaroteen en bevat het vetzuur GLA
 • Kaneel – helpt de maag te kalmeren, heeft een ontstekingsremmende werking en een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel.
 • Brandnetel – heeft een bloedzuiverende werking en ondersteunt het afweersysteem.
 • Kamille – werkt ontspannend, is ontstekingsremmend, draagt bij aan een gezonde spijsvertering en ondersteunen de b;laas- en nierfunctie.

Wat betekent Free run in Riverwood hondenvoer?

De term free run die je soms ziet staan bij Riverwood hondenvoer houdt in dat de dieren in een stal of schuur staan. Hier hebben ze echter wel de mogelijkheid om zich vrij te bewegen. Deze vrije beweging zorgt er voor dat de spieren van deze dieren goed ontwikkeld zijn.

Free run ofwel vrije uitloopdieren houdt wel in dat de stal of schuur voorzien kan zijn van nestkasten en zitstokken, maar de dieren zitten niet in hokjes opgesloten.

Wat betekent Free range in Riverwood hondenvoer?

Wanneer je Free Range ziet staan bij het Riverwood hondenvoer dan houdt dit in dat de dieren lekker vrij rond hebben mogen lopen, niet alleen in een schuur of stal, maar ook lekker in de buitenlucht.

Enkele ⭐⭐⭐⭐⭐ beoordelingen over Riverwood hondenvoer

Hieronder een aantal beoordelingen die andere hondeneigenaren hebben geplaatst op de website van Riverwood petsfood.

⭐⭐⭐⭐⭐ review door Frank: Zeer goed voer voor onze hond.
⭐⭐⭐⭐⭐ review door Bodhi: Hond vindt het heerlijk voer. braakt niet meer wat hij daarvoor wel regelmatig deed. Heeft een voedselintolerantie dus vond die 3eiwitten wel even spannend. Maaar.......Het gaat goed!
⭐⭐⭐⭐⭐ review door Monique: Mooi adult brok! Iets groter maar hierdoor kauwt mijn hond er beter op.
⭐⭐⭐⭐⭐ review door Anoniem: Onze hond eet ze smakelijk op
⭐⭐⭐⭐⭐ review door Sjaan: De brokken die jullie geadviseerd hebben reageert de hond goed op
Is Riverwood hondenvoer goed?

Riverwood gebruikt vlees afkomstig van dieren die vrij hebben kunnen rondlopen, voor zijn brokken er wordt geen vlees uit de bio-industrie gebruikt. De voeding bevat zo min mogelijk allergenen. Dit verkleint de kans op een allergische reactiebij jouw hond. Dus het antwoord op de vraag is Ja, Riverwood hondenvoer is goed hondenvoer!

Heeft Riverwood hondenvoer ook een proefpakket?

Ja Riverwood hondenvoer biedt de mogelijkheid om of 2 proefzakjes te bestellen voor €3,95 of een proefpakket voor €17,95 voor jouw hond, om te kijken of hij het wel echt lekker vindt. De prijzen zijn inclusief verzendkosten.


We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat jullie het een leuk artikel vonden en veel geleerd hebben over de hoogwaardige kwaliteit van Riverwood hondenvoer.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.