fbpx

Yara de kleine maltezerTips om de mooiste foto’s van je hond te maken

Maak jij ook graag leuke en mooie foto’s van jouw hond. Ik vind dat ook super leuk om te doen, kijk maar op mijn instagram account met alle foto’s van Yara. Maar wil jouw hond, net zoals mijn Yara ook niet altijd mooi blijven zitten, of kijkt hij de andere kant op net als je de foto wilt nemen? Hier een aantal tips om jou te laten slagen om zelf super mooi foto’s te maken van jouw hond. 

    1. Lekkere snoepjes: Zorg dat je voldoende echt lekkere snoepjes, beloningen bij je hebt voor je hond. Wees er niet zuinig mee, door haar regelmatig te belonen blijft ze veel meer opletten en kan jij mooiere foto’s maken 
    2. Favoriete Speeltje: Heeft jouw hond een favoriet speeltje, neem dit dan mee als je foto’s wilt gaan maken.  Ze zal hier wat rustiger van worden. 
    3. Hondenkleding: Is jouw hond gewend aan het dragen van kleding of vindt ze het niet erg? Yara heeft er geen moeite mee om kleding te dragen. Dan kan je leuke shirtjes of jasjes aandoen tijdens de fotoshoot. 
    4. Focus op de ogen: Je leest net als bij mensen het meeste af aan de ogen, dus daarom ook bij honden probeer op de ogen te focussen voor de mooiste foto’s. Maar niet helemaal met je toestel voor de neus van de hond, want dit zal je hond bedreigend vinden. 
    5. Niet Flitsen: Probeer je foto’s te maken bij natuurlijk licht of voldoende licht binnen zodat je geen flits hoeft te gebruiken. Vaak worden de ogen rood door de flits en honden schrikken van de flits. 
   1. Buitenlicht: Foto’s die je buiten maakt zijn vaak mooier dan binnen vanwege het licht. Natuurlijk licht zorgt vaak voor mooiere foto’s.
   2. Leuke Achtergrond: als je buiten fotografeert kan je zoeken naar een mooie achtergrond, denk aan bomen, water, strand enz. Binnen kan je werken met gekleurde kleden, knuffels van je hond een mooie vaas met bloemen, wat je maar leuk vindt. 
   3. Zak door je knieen: Wat ik daar mee bedoel is neem je foto’s op oogniveau, dit is niet zo bedreigend voor je hond en je begeeft je echt in de wereld van de hond, dus hoe zij dingen ziet, dit levert echt vaak hele mooi plaatjes op 
   4. Heb plezier en geduld: Dit is de key tot alles, zorg dat het een leuk samen zijn is, houdt het relaxt, zorg dat je zelf ook relaxt bent, maak desnoods 10 foto’s of meer waar er maar 1 goed van is.  

Hondenfotografie

Een fotoshoot door een hondenfotograaf laten doen

Dat kan natuurlijk ook, je kan de foto’s ook door een professionele honden fotograaf laten maken. Ook hiervoor heb ik een aantal tips.

 1. Afspraak Trimmer: Gaat jouw hond naar een trimmer, wacht dan met foto’s maken totdat ze net geweest is, of plan de fotoshoot een paar weken na de trimbeurt voor het geval dat de trimbeurt niet zo leuk is geworden als gehoopt.Je kan ook leuke voor en na foto’s van de trimbeurt.
 2. Wasbeurt: Was je hond voordat je een fotoshoot laat doen, goed je hond neemt het je niet in dank af, maar je hebt wel een mooie schone hond op de foto’s 
 3. Laat je hond de locatie verkennen: Als je jouw hond meeneemt naar een totaal onbekende locatie om foto’s te nemen dan kan dit stress opleveren, dit wil je natuurlijk niet, laat je hond dan eerst even goed snuffelen als je de shoot bijvoorbeeld in de studio bij de fotograaf laat nemen. Je kan ook een afspraak met een honden fotograaf maken dat deze bij jou thuis of op een door jou gekozen locatie komt om de foto;s te maken
 4. Wandel-/Speeltijd: Ongeveer een uur voordat je aan de fotoshoot begint, speel even lekker met je hond, of zorg dat ze een heerlijke wandeling heeft gehad. Ze moet natuurlijk niet te moe zijn, maar een hyperactieve hond tijdens een fotoshoot is ook geen goede combinatie.
 5. Zoek een Hondenfotograaf: misschien overbodig om te zeggen, maar zoek er wel eentje die echt van honden houdt.  

Misschien vindt je het wel zo leuk dan kan je ook zelf een cursus doen om fotograaf te worden, de LOI biedt een goede cursus digitale fotografie aan met 20% korting.

Succes met het maken van super leuke foto’s van jouw hond, ik zou graag foto’s zien, dus aarzel niet en show ze in  de comments hieronder of mail ze naar lovingyourdog@outlook.com

Groetjes Simone, Yara & (Nikita)

Aanbevolen product in deze blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.