Hondenspeeltjes

Honden puzzels, geef je hond een leuke uitdaging!

Een puzzel voor je hond!

Er is niets leuker en vermoeiender voor een hond dan het gebruiken van zijn neus. Heb je een keer geen tijd voor een lange wandeling of zit het weer erg tegen en wil je hond zelf niet naar buiten, geef je hond gewoon wat neus ofwel hersenwerk te doen in huis. 

Er zijn tegenwoordige veel varianten in leuke en uitdagende hondenpuzzels en dan is het gewoon een beetje zoeken naar welke puzzel jouw hond leuk vindt om te doen. Soms hebben ze in het begin wel wat hulp nodig.

Het is niet alleen fun voor jezelf maar ook voor je hond, want het is gewoon geweldig om te zien hoe ze er mee bezig zijn.

Wat doen hondenpuzzels, neus- en hersenwerk voor jouw hond?

  • Het geeft je hond zelfvertrouwen
  • het stimuleert de zintuigen
  • het maakt jouw hond (en jezelf) creatief
  • Het simuleert vooral jonge honden om te ontdekken
  • Het maakt jouw hond rustig en geeft afleiding in spannende situaties.

Als jouw hond zijn neus moet gebruiken om voer te zoeken of lekker snoepjes maakt dat jouw hond meer moe dan als hij een half uur buiten wandelt,maar het moet wel leuk blijven voor je hond, dus als het hem niet lukt, moet je even helpen, want anders wordt het frustrerend.

Je kan zelf ook je fantasie laten werken, neem bijvoorbeeld een lege doos en wat lege wc rollen. Zet de rollen in de doos, vouw er een paar dicht met lekker snoepjes of gewoon brokjes er in en laat je hond het uitzoeken. Echt een super leuke ontspanning voor jezelf en je hond. Dit zelfde kan je ook doen met stukken stof en oude speeltjes en daar tussen wat snoepjes, geweldig om te zien hoe je hond heerlijk gaat zoeken tussen alles.

Mijn hond kan niet goed alleen thuis zijn!

Geef je hond een puzzel voordat je weggaat. Weet je wat de jackpot voor jouw hond is, dus het voer of snoepjes waar hij echt alles voor doet? Bij yara zijn het de boxby strips die doe ik in stukjes in yara haar favoriete puzzel of haar lief snuffelmat en yara kijkt me het liefst de deur uit, omdat ze niet kan wachten totdat ze aan haar puzzel mag gaan beginnen.

Een puzzel geeft je hond wat te doen als jij even weg moet, het snuffelen naar iets lekkers maakt jouw hond moe en rustig, zo leert jouw hond dat even alleen thuis blijven eigenlijk heel leuk is, want hij krijgt zijn favoriete snoepjes op een leuke manier waar hij wat voor moet doen.

Maar dan wordt mijn hond te dik door de snoepjes?

Nee hoor, je geeft hem dan minder brokken, of je doet zowel brokken als snoepjes in de puzzel. En zeg nou eerlijk het is toch veel leuker als je hond op deze manier zijn eten krijgt dan uit een gewone etensbak. Het is weer eens wat anders, wat gewoon super goed is voor je hond, omdat het hem voldoening en zelfvertrouwen geeft en het maakt hem rustig.

Laat me weten als jullie je hond ook een puzzel hebben gegeven, of zelf super creatief zijn geweest, ben heel benieuwd naar jullie creatieve uitspattingen.

Veel plezier met jouw hond, of honden.

Fijn weekend.

Groetjes Simone, Yara & (Nikita)

Dit vind je misschien ook leuk...