fbpx

Adopteer een hondGeef een Asielhond een warm Thuis!

Ook in Nederland zitten de asiels helaas vol met honden die dachten dat ze een liefdevol baasje hadden gevonden. Een hond kan in een asiel komen om verschillende redenen (ik noem er hieronder een paar):

 • De eigenaar / het baasje is overleden
 • De hond paste toch niet in het gezin, daarom is het ook belangrijk om je echt in het type hond te verdiepen wat je wilt en of dit ras wel bij jouw leefomstandigheden past.
 • De hond is agressief geworden, dit is natuurlijk nooit waar, want een hond wordt niet agressief die maak je agressief (houdt mijn website in de gaten voor hondentrainingen en vraag hulp als je tegen een “probleem” aanloopt met jouw hond)
 • Misschien kan de eigenaar de kosten niet meer betalen voor voedsel en medische zorg e.d. door privéomstandigheden
 • Een dier kan weggelopen zijn en niet gechipt, dan is de eigenaar niet te achterhalen
 • En, hoe triest maar echt waar, soms hebben mensen er gewoon geen zin meer in om die hond te houden en doen ze hem gewoon weg, het bekende aan een boom vastbinden in een bos ofzo, totaal onbegrijpelijk voor mij, maar het gebeurd.

 Er zijn zoveel goede redenen waarom je een hond zou moeten adopteren.

Ze geven je heel veel liefde en plezier in je leven, maar studies hebben ook uitgewezen dat ze ons mensen helpen met het omgaan met stress en angsten. Ik ervaar dit zelf, toen wij Nikita kochten in 2003, is mijn wereld echt compleet veranderd het klinkt misschien stom maar voor het eerst in mijn leven wist ik wat onvoorwaardelijke liefde was. Ik voel me echt een gelukkige hondenmoeder en zal nooit meer anders willen. Honden (dieren) helpen je ook als je eenzaam bent en geven je leven weer zin als je het misschien even niet ziet zitten. Je moet toch naar buiten met je hond, mensen praten sneller tegen je als je een hond hebt enz.

Studies hebben ook aangetoond dat honden

 • je bloeddruk verlagen
 • Kinderen hebben minder vaak last van allergieën en astma, studies hebben aangetoond dat kinderen die als baby al met dieren zijn opgegroeid en gewend aan de haren en soms het vuil wat de hond meebrengt, toch vaker een sterker immuun systeem ontwikkelen
 • de gezondheid van mensen die een hartaanval hebben gehad aanzienlijk verbeteren en zelfs verlengen
 • leren kinderen om te zorgen en lief te zijn voor anderen
 • ze verlichten de pijn van chronisch zieken mensen, mensen worden minder snel depressief door honden.

Maar behalve dit alles is het gewoon geweldig om een hond te adopteren. Zo’n hond vraagt er niet om opgesloten te zitten, ook al wordt er heel goed voor hem gezorgd in de Nederlandse asiels. Het enige wat een asiel hond wil is een warm thuis, waar hij zijn liefde en plezier kan geven aan “baasjes” die er echt voor hem zijn en die net zoveel van hem houden als hij van jullie.

Misschien ben je bang om een hond te adopteren om wat hij heeft meegemaakt in het verleden, niet doen, een hond leeft in het heden. Laat hem zien hoe leuk het leven kan zijn als jullie een team worden en jij hem de basis trainingen leert die hij nodig heeft. Zie het voor je hoe je wil dat jouw hond is en jouw hond zal dat ook zien.

En al heeft hij bepaalde dingetjes waar aan gewerkt moet worden, werk er dan samen aan, met geduld en training vind jij jouw beste vriend.

Wil jij vandaag al beginnen met zoeken naar jouw hond, gebruik de onderstaande zoek widget en vindt beschikbare asiel honden bij jou in de buurt. Kijk naar de uitgebreide kenmerken die bij elke hond vermeld staan en ga eens kijken.

 

Groetjes Simone, Yara & (Nikita)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.