De 15 Beste Ballenwerpers voor honden [Korting]

ballenwerper hond

Een ballenwerper voor een hond is voor veel honden het ultieme speelgoed. Honden spelen graag apporteer spelletjes samen met hun baasje.

15x de beste Ballenwerper voor honden van 2022

Een Ballenwerper is ideaal voor een hond die het liefst de hele dag wil spelen. In deze blog gaan we de 15 beste ballenwerpers voor honden bekijken, zodat jij de beste keuze kunt maken.

10X de Beste Ballenwerper bij Bol.com

Onderstaand een lijst met 10x de beste ballenwerper van 2022 bij Bol.com. We letten hierbij op de prijs, de kwaliteit, ervaringen van andere gebruikers en, zodat jij de beste beslissing kunt nemen voor een geweldige ballenwerper voor jouw hond.

De Top 5 Ballenwerpers voor honden bij Amazon.nl

We hebben ons product onderzoek naar de beste ballenwerper van 2022 ook gedaan bij Amazon.nl. Ook hier hebben wij gelet op de prijs, de kwaliteit en de beoordelingen van andere hondeneigenaren.

Mijn Top 5 Beste Ballenwerpers voor honden

Hieronder mijn top 5 beste keuzes voor een ballenwerper voor jouw hond. Ik let hierbij op de kwaliteit, het materiaal, de reviews en de prijs.

1.) Beeztees – Tennisbalwerper. Assorti. Ballenwerper hond

Lekker buitenspelen met jouw hond wordt nog leuker met de Beeztees tennisballenwerper. Met deze Ballenwerper gooi je de bal gemakkelijk een eind weg, waardoor jouw hond een heerlijke fysieke uitdaging heeft.

Samen spelen met jouw hond is super voor jullie onderlinge band.

De prijs/kwaliteit van deze tennisbalwerper is super goed, want duur is hij zeker niet.

Review van bol.com: "Stevig materiaal, je gooit heel gemakkelijk hard en ver. Top product! Werkt ook met sneeuwballen. En fijn dat er ook meteen een balletje bij zit"

2.) All for Paws (afp) Hyper Fetch mini-balwerpmachine voor honden, Ballenwerper hond

Last updated on augustus 13, 2022 7:48 pm

Super leuke deze automatische ballenwerper van All for Paws. Je moet jouw hond wel leren hoe het werkt en misschien moet je de bal er zelf weer in doen, maar ik weet zeker dat jouw hond hier heel veel plezier mee heeft.

Het is wel handig als je een gang in huis hebt, of een grote ruimte dat jouw hond wel achter het balletje aan kan rennen. Mocht het binnen niet lukken, dan kan je de ballenwerper altijd nog in de tuin neersetten

Review van Amazon.nl (vertaald naar het nederlands): Geweldig speeltje om actieve honden geamuseerd te houden "Mijn Jack Russell houdt hier absoluut van! Het is het beste speeltje dat ik ooit voor hem gekocht heb... terwijl de avonden in zijn wandelingen korter worden en hij het slechte weer haat! Dus na de wandeling kan hij niet wachten om terug binnen te gaan om hier ongeveer een uur mee te spelen, het houdt hem fit... Ik heb een lange gang dus hij moet echt rennen om het te vangen! Het enige wat hij nog niet zal doen, maar ik leef in de hoop dat hij de bal in zichzelf zal steken!! Maar hij is een beetje zoals Gollum met de ring zijn bal is zijn kostbaar en hij houdt er niet van om het los te laten ?
Ik zou dit grondig aanbevelen voor kleine honden het is briljant."

3.) Flamingo Hondenspeelgoed Bazooka Shooter – Groen – 60 x 18cm

Is het favoriete spelletje van jouw hond ook achter een balletje aanrennen en het liefst de hele dag. Geweldig natuurlijk dat jouw hond zo actief is, maar jouw arm vindt het denk ik minder leuk. Daarom is deze Bazooka shooter echt een geweldige uitvinding voor de echt high energy honden die echt wel een goede intensieve dagelijkse fysieke uitdaging nodig hebben.

Je krijgt er ook meteen 2 tennisballen bij, dus je kunt meteen spelen samen met jouw hond.

Review van Bol.com: "Leuk honden speeltje. Hond vind het prachtig"

In onderstaande video zie je de Bazooka Ballenwerper in actie

4.) Chuckit! Sport Ball Launcher – Ballenwerper hondMedium (45 cm)

De Chuckit launcher, wie kent hem niet! Iedereen die een hond heeft die gek is op ballen, die kent de chuckit wel. De chuckit sport Ball launcher zorgt ervoor dat jij de bal, zonder extreme krachtinspanning, met gemak een eind weg kan gooien.

De reviews zijn lovend, alleen de bijgeleverde bal schijnt niet zo super te zijn, maar die is gemakkelijk te vervangen.

Review van bol.com: "Klein maar heel fijn!! Het is een kleine werpstok, want waarom met zo'n enorm ding rondlopen? Je kunt er een aardig eindje mee gooien, iets dat ik meestal niet eens doe. Want waar kun je ver gooien zonder dat de bal in de bossen, lees: brandnetels verdwijnt of in een sloot of op het dak van een garage...Ik zocht er juist 1 om "in de buurt" te kunnen spelen met de hond. Stuiteren, hard rollen, dat gaat prima. Ook het geen kwijl aan je handen krijgen is natuurlijk een positief punt."

5.) PetSafe Automatische Ballenwerper hond – Dierenspeelgoed

Met de Petsafe ballenwerper kan je je hond zelf leren om een bal te apporteren. Het apparaat is geschikt voor normale tennisballen (2 bijgeleverd) en eenvoudig in te stellen op 9 verschillende afstanden tussen de 2 en 10 meter. Door de bewegingssensoren wordt jij of je hond nooit verrast door tegemoetkomende bal.

Het apparaat gaat naar 15 minuten automatisch even in de ruststand.

De PetSafe automatische ballenwerper voor honden is waterafstotend en werkt op batterijen (niet meegeleverd) of een voedingskabel (meegeleverd).

Heb jij even geen tijd om te spelen, of geniet je er gewoon van om jouw hond lekker zelf bezig te zien, dan is deze Automatische ballenwerper van Petsafe het apparaat voor jouw en jouw hond.

Review van Bol.com: "Een aanrader voor een actieve hond 1 dag werk om hen aan te leren de bal in het toestel te plaatsen, nadien super. Het is een plezier om de honden te zien spelen, werkt ook met gewone standaard tennisballen."

Veel gestelde vragen over Ballenwerpers

Zoals je hier boven hebt kunnen zien zijn er verschillende ballenwerpers voor honden. Je kunt kiezen uit ballenwerpers waarmee je zelf de bal weggooit of een automatische ballenwerper, maar je hebt ook nog ballenschieters. We begrijpen het daarom heel goed dat er nog vragen zullen zijn, Hieronder proberen we daarom de meest gestelde vragen over ballenwerpers voor honden te beantwoorden.

Bron: bol.com Petsafe automatische ballenwerper

Wat is een Ballenwerper voor honden?

Een ballenwerper is een hulpmiddel om de bal van jouw hond mee te gooien, voor een leuk apporteer spelletje. Met een ballenwerper kan je de bal vaak gemakkelijk verder gooien. Heb je geen zin om zelf een bal te gooien, dan kan je ook kiezen voor een automatische ballenwerper.

De beste ballenwerper voor jouw hond kiezen, hier moet je op letten.

Het is verstandig om onderstaande punten even goed door te nemen voordat je een ballenwerper voor jouw hond koopt.

Automatische ballenwerper of een hand ballenwerper

Wil je jouw hond trainen om zelf met zijn automatische ballenwerper bezig te zijn, want jouw hond moet wel getraind worden om de automatische ballenwerper te gebruiken.

Of ben je liever samen actief bezig, dan is een hand ballenwerper meer iets voor jullie.

Passen er gewone tennisballen in de ballenwerper

Wanneer je een ballenwerper voor jouw hond koopt, of deze nu automatisch is of niet, kijk dan goed of er ook gewone tennisballen in passen. De kans dat je en keer een balletje kwijt raakt is namelijk groot en tennisballen zijn overal te koop.

Is de automatische ballenwerper makkelijk in gebruik

Wanneer je voor een automatische ballenwerper kiest, let dan op het gebruiksgemak. Het apparaat moet gemakkelijk te bedienen zijn voor jou, maar ook voor jouw hond moet het makkelijk zijn om de bal weer terug in het apparaat te doen.

Gemakkelijk schoon te maken

Let op dat de ballenwerper gemakkelijk schoon te maken is. Helemaal automatische ballenwerpers moeten af en toe even goed schoongemaakt worden.

Ervaringen van andere hondeneigenaren

Beoordelingen van andere hondeneigenaren zijn altijd goed om even door te nemen. Hondeneigenaren die tevreden zijn over de ballenwerper voor hun hond laten dit meestal duidelijk weten in hun beoordeling.

Is een hondeneigenaar echter niet tevreden over het product dan schroomt hij ook niet om dit te laten weten in zijn beoordeling.

Beoordelingen kunnen jou daarom helpen bij het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je een ballenwerper hond kopen?

Wanneer jij een hond hebt die gek is op apporteren dan is het echt een aanrader om een ballenwerper te kopen. Een ballenwerper voor je hond kopen heeft meerdere voordelen.

Mentale stimulatie

Zowel een automatische als een hand ballenwerper voor jouw hond geeft hem de benodigde mentale stimulatie. Ze verrijken het leven van jouw hond en houden zijn hersenen bezig.

Geweldige fysieke uitdaging

Een automatische ballenwerper gooit de bal niet zo ver als dat je met de hand ballenwerper kunt gooien, maar toch zorgen ze beide voor voldoende beweging / fysieke uitdaging voor jouw hond.

Beide ballenwerpers voor honden geven jouw hond een uitdagende training. En een goed getrainde hond is een gelukkige hond.

Geen vieze balletjes meer oppakken

Het andere voordeel van een ballenwerper voor jouw hond is dat op het moment dat hij het commando los goed door heeft, jij nooit meer vieze balletjes met jouw handen hoeft op te pakken.

Bij de automatische ballenwerper kan dit nog wel gebeuren, wanneer jou hond niet goed weet hoe hij de bal zelf kan terug doen in het apparaat. Dit laatste is een kwestie van training.

ballenwerper hond
iDog Midi

Waarom een automatische ballenwerper hond kopen?

Soms heb je geen zin of even geen tijd om lang te spelen met jouw hond, maar jouw hond is nog lang niet uitgespeeld, dan is een automatische ballenwerper echt een must have.

Jij kan door gaan met jouw ding en jouw hond kan zich lekker zelf vermaken als jij hem hebt geleerd hoe het apparaat werkt.

Het is gewoon super leuk om jouw hond bezig te zien met een automatische ballenwerper.

Mijn hond brengt het balletje niet terug, hoe kan ik hem dat leren?

Apporteren moet een hond leren, ook wanneer je een ballenwerper voor jouw hond gebruikt. Sommige honden zijn gewoon natuurtalenten in apporteren, maar andere snappen er niks van dat als jij het weggooit dat zij het dan moeten halen. Hier 3 simpele stappen om jouw hond te leren apporteren, het vraagt wel wat van jouw conditie ook 🙂

  1. Pak een aantal speeltjes en kijk waar jouw hond echt enthousiast op reageert. Vindt hij balletjes leuk of liever piepspeelgoed, of allebei. Speel er zelf ook enthousiast mee. Maak je hond enthousiast, maar gooi het speeltje nog niet. Was het even gezellig, leg het speeltje weg en ga morgen verder met stap 2.
  2. Maak jouw hond weer enthousiast. Gooi het leukste speeltje een stukje weg (houd een ander super leuk speeltje achter je rug) Wanneer jouw hond achter het speeltje aanrent, ren jij achter jouw hond aan. Heeft hij het speeltje vast, reageer dan echt super enthousiast en blij, jij moet namelijk zo blij zijn dat jouw hond echt naar jouw toe wil komen. Loop desnoods nog een stukje naar achteren. Komt jouw hond met het speeltje naar je toe, pak het speeltje niet meteen af, maar beloon hem uitbundig dat hij naar je terugkomt. Gooi het speeltje daarna nog een keer, weer niet al te ver en herhaal stap 2 vanaf het begin.
  3. Wanneer jouw hond het speeltje niet terugbrengt, dan komt het tweede speeltje wat je al bij je had, om de hoek kijken. Door dit speeltje erbij te pakken en te laten zien, er enthousiast mee te doen, misschien de pieper laten horen, maar jij jezelf weer interessant genoeg voor jouw hond, om weer naar jouw toe te komen.

Het leren apporteren kan voor sommige honden echt wel langer duren dan een dag, dus neem de tijd en houd het vooral onwijs leuk.


We zijn aan het einde van deze blog. We hebben gekeken naar de beste reviews en kwaliteit van de ballenwerpers. Zoals je kunt lezen zijn er veel verschillende soorten en ze zijn er ook in verschillende prijsklassen.

Ik hoop dat je zo kan slagen voor een leuke ballenwerper voor jouw hond.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen.

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.