De 15 Beste Ballenwerpers voor honden

ballenwerper hond

Een ballenwerper voor een hond is voor veel honden het ultieme speelgoed. Honden spelen graag apporteer spelletjes samen met hun baasje.

Bron: bol.com Petsafe automatische ballenwerper

Wat is een Ballenwerper voor honden?

Een ballenwerper is een hulpmiddel om de bal van jouw hond mee te gooien, voor een leuk apporteer spelletje. Met een ballenwerper kan je de bal vaak gemakkelijk verder gooien. Heb je geen zin om zelf een bal te gooien, dan kan je ook kiezen voor een automatische ballenwerper.

De Top 15 beste Ballenwerpers voor honden van 2021

Eerst de top 10 Ballenwerpers voor honden die je bij Bol.com kunt kopen.

1. PetSafe Automatische Ballenwerper – Dierenspeelgoed 2. Chuckit! Sport Ball Launcher 3. iFetch 4. Beeztees Tennisbalwerper. Assorti. 5. Beeztees Fetch Voet Ballenschieter – Hondenspeelgoed – Blauw – 27 cm 6. Flamingo Hondenspeelgoed Bazooka Shooter – Groen – 60 x 18cm 7. Dog Comets Launcher ballenwerper 8. Honden Speelgoed Bal Rugbybal Extra Sterk Met Handvaten Ball 21 cm – Dutchwide 9. Nerf Dog Launcher Set Honden Ballenwerper – 5 Ballen 10. relaxdays 4 x ballenwerper voor honden – werpstokken 10 ballen – ballengooier – speelgoed

De Top 5 Ballenwerpers bij Amazon.nl

  1. Petzball Slinger

2. Nerf Dog Tennis Ball Blaster speelgoed, blauw/oranje

3. All for Paws (afp) Hyper Fetch mini-balwerpmachine voor honden

automatische ballenwerper

4. All For Paws Outdoor Hond Intrekbare Balwerper, 8 kg werpmachine voor honden

5. PetPäl Bal met touw gemaakt van natuurrubber – werpbal hond spelbal met touw

Mijn Top 5 Beste Ballenwerpers voor honden

Hieronder mijn top 5 beste keuzes voor een ballenwerper voor jouw hond. Ik let hierbij op de kwaliteit, het materiaal, de reviews en de prijs.

1.) Beeztees – Tennisbalwerper. Assorti.

Lekker buitenspelen met jouw hond wordt nog leuker met de Beeztees tennisballenwerper. Met deze tennisbalwerper gooi je de bal gemakkelijk een eind weg, waardoor jouw hond een heerlijke fysieke uitdaging heeft.

Samen spelen met jouw hond is super voor jullie onderlinge band.

De prijs/kwaliteit van deze tennisbalwerper is super goed, want duur is hij zeker niet.

Review van bol.com: “Stevig materiaal, je gooit heel gemakkelijk hard en ver. Top product! Werkt ook met sneeuwballen. En fijn dat er ook meteen een balletje bij zit”

2.) All for Paws (afp) Hyper Fetch mini-balwerpmachine voor honden

Super leuke deze automatische ballenwerper van All for Paws. Je moet jouw hond wel leren hoe het werkt en misschien moet je de bal er zelf weer in doen, maar ik weet zeker dat jouw hond hier heel veel plezier mee heeft.

Het is wel handig als je een gang in huis hebt, of een grote ruimte dat jouw hond wel achter het balletje aan kan rennen. Mocht het binnen niet lukken, dan kan je de ballenwerper altijd nog in de tuin neersetten

Review van Amazon.nl (vertaald naar het nederlands): Geweldig speeltje om actieve honden geamuseerd te houden “Mijn Jack Russell houdt hier absoluut van! Het is het beste speeltje dat ik ooit voor hem gekocht heb… terwijl de avonden in zijn wandelingen korter worden en hij het slechte weer haat! Dus na de wandeling kan hij niet wachten om terug binnen te gaan om hier ongeveer een uur mee te spelen, het houdt hem fit… Ik heb een lange gang dus hij moet echt rennen om het te vangen! Het enige wat hij nog niet zal doen, maar ik leef in de hoop dat hij de bal in zichzelf zal steken!! Maar hij is een beetje zoals Gollum met de ring zijn bal is zijn kostbaar en hij houdt er niet van om het los te laten 😂
Ik zou dit grondig aanbevelen voor kleine honden het is briljant.”

3.) Flamingo Hondenspeelgoed Bazooka Shooter – Groen – 60 x 18cm

Is het favoriete spelletje van jouw hond ook achter een balletje aanrennen en het liefst de hele dag. Geweldig natuurlijk dat jouw hond zo actief is, maar jouw arm vindt het denk ik minder leuk. Daarom is deze Bazooka shooter echt een geweldige uitvinding voor de echt high energy honden die echt wel een goede intensieve dagelijkse fysieke uitdaging nodig hebben.

Je krijgt er ook meteen 2 tennisballen bij, dus je kunt meteen spelen samen met jouw hond.

Review van Bol.com: “Leuk honden speeltje. Hond vind het prachtig”

In onderstaande video zie je de Bazooka in actie

4.) Chuckit! Sport Ball Launcher – Medium (45 cm)

De Chuckit launcher, wie kent hem niet! Iedereen die een hond heeft die gek is op ballen, die kent de chuckit wel. De chuckit sport Ball launcher zorgt ervoor dat jij de bal, zonder extreme krachtinspanning, met gemak een eind weg kan gooien.

De reviews zijn lovend, alleen de bijgeleverde bal schijnt niet zo super te zijn, maar die is gemakkelijk te vervangen.

Review van bol.com:Klein maar heel fijn!! Het is een kleine werpstok, want waarom met zo’n enorm ding rondlopen? Je kunt er een aardig eindje mee gooien, iets dat ik meestal niet eens doe. Want waar kun je ver gooien zonder dat de bal in de bossen, lees: brandnetels verdwijnt of in een sloot of op het dak van een garage…Ik zocht er juist 1 om “in de buurt” te kunnen spelen met de hond. Stuiteren, hard rollen, dat gaat prima. Ook het geen kwijl aan je handen krijgen is natuurlijk een positief punt.”

5.) PetSafe Automatische Ballenwerper – Dierenspeelgoed

Met de Petsafe ballenwerper kan je je hond zelf leren om een bal te apporteren. Het apparaat is geschikt voor normale tennisballen (2 bijgeleverd) en eenvoudig in te stellen op 9 verschillende afstanden tussen de 2 en 10 meter. Door de bewegingssensoren wordt jij of je hond nooit verrast door tegemoetkomende bal.

Het apparaat gaat naar 15 minuten automatisch even in de ruststand.

De PetSafe automatische ballenwerper voor honden is waterafstotend en werkt op batterijen (niet meegeleverd) of een voedingskabel (meegeleverd).

Heb jij even geen tijd om te spelen, of geniet je er gewoon van om jouw hond lekker zelf bezig te zien, dan is deze Automatische ballenwerper van Petsafe het apparaat voor jouw en jouw hond.

Review van Bol.com: “Een aanrader voor een actieve hond 1 dag werk om hen aan te leren de bal in het toestel te plaatsen, nadien super. Het is een plezier om de honden te zien spelen, werkt ook met gewone standaard tennisballen.”

Veel gestelde vragen over Ballenwerpers

Waarom zou je een ballenwerper kopen?

Wanneer jij een hond hebt die gek is op apporteren dan is het echt een aanrader om een ballenwerper te kopen. Jouw hond krijgt de beweging die hij nodig heeft en jullie versterken jullie band door samen te spelen. Apporteren wordt gewoon een stuk leuker met een ballenwerper, want jouw arm wordt ontlast en daardoor kan jij langer doorspelen.

Waarom een automatische ballenwerper kopen?

Soms heb je geen zin of even geen tijd om lang te spelen met jouw hond, maar jouw hond is nog lang niet uitgespeeld, dan is een automatische ballenwerper echt een must have.

Jij kan door gaan met jouw ding en jouw hond kan zich lekker zelf vermaken als jij hem hebt geleerd hoe het apparaat werkt.

Mijn hond brengt het balletje niet terug, hoe kan ik hem dat leren?

Apporteren moet een hond leren. Sommige honden zijn gewoon natuurtalenten in apporteren, maar andere snappen er niks van dat als jij het weggooit dat zij het dan moeten halen. Hier 3 simpele stappen om jouw hond te leren apporteren, het vraagt wel wat van jouw conditie ook 🙂

  1. Pak een aantal speeltjes en kijk waar jouw hond echt enthousiast op reageert. Vindt hij balletjes leuk of liever piepspeelgoed, of allebei. Speel er zelf ook enthousiast mee. Maak je hond enthousiast, maar gooi het speeltje nog niet. Was het even gezellig, leg het speeltje weg en ga morgen verder met stap 2.
  2. Maak jouw hond weer enthousiast. Gooi het leukste speeltje een stukje weg (houd een ander super leuk speeltje achter je rug) Wanneer jouw hond achter het speeltje aanrent, ren jij achter jouw hond aan. Heeft hij het speeltje vast, reageer dan echt super enthousiast en blij, jij moet namelijk zo blij zijn dat jouw hond echt naar jouw toe wil komen. Loop desnoods nog een stukje naar achteren. Komt jouw hond met het speeltje naar je toe, pak het speeltje niet meteen af, maar beloon hem uitbundig dat hij naar je terugkomt. Gooi het speeltje daarna nog een keer, weer niet al te ver en herhaal stap 2 vanaf het begin.
  3. Wanneer jouw hond het speeltje niet terugbrengt, dan komt het tweede speeltje wat je al bij je had, om de hoek kijken. Door dit speeltje erbij te pakken en te laten zien, er enthousiast mee te doen, misschien de pieper laten horen, maar jij jezelf weer interessant genoeg voor jouw hond, om weer naar jouw toe te komen.

Het leren apporteren kan voor sommige honden echt wel langer duren dan een dag, dus neem de tijd en houd het vooral onwijs leuk.


We zijn aan het einde van deze blog. We hebben gekeken naar de beste reviews en kwaliteit van de ballenwerpers. Zoals je kunt lezen zijn er veel verschillende soorten en ze zijn er ook in verschillende prijsklassen.

Ik hoop dat je zo kan slagen voor een leuke ballenwerper voor jouw hond.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.