fbpx

Hond Jarig? Verras je hond met een hondentaart.

11 leuke Hondenspelletjes die je binnen kan doen.

honden spelletjes voor binnen
hond met groenten en donut knuffels

Op regenachtige dagen heb je niet altijd zin om heel lang te wandelen met je hond, of met een balletje te gooien.

Gelukkig zijn er wel heel veel super leuke hondenspelletjes die je binnen kunt doen met jouw hond

Hieronder mijn Top 10 super leuke hondenspelletjes voor binnen.

1.) Verstoppertje spelen met je hond.

Van alle hondenspelletjes is deze echt heel erg lachen, alleen is het wel handig als je hond het commando “Blijf” kent, want anders heb je geen tijd om je te verstoppen.

Of je speelt het samen met je partner, de ene houdt jullie hond even bezig en de andere gaat zich verstoppen en dan roep je je hond.

Vervolgens gaat de lol beginnen. Soms vindt je hond je heel snel, soms is de reactie verrassend, maar boven alles is het super leuk voor jezelf en de hond. Ik zelf heb altijd de grootste lol als ik verstoppertje met mijn honden speel 🙂

Hier nog een leuk filmpje van iemand die verstoppertje speelt met haar hond, maar haar hond snapt er echt niks van 🙂

2.) Vul een mand, of doos met oude speeltjes en snoepjes

Ik denk dat bijna iedere hondenliefhebber, iedere honden mama of honden papa moet toegeven dat hij veel te veel speeltjes koopt voor zijn hond.

Ik moet dat ook toegeven, dan zie ik weer ergens iets nieuws in een leuk kleurtje en dan koop ik het weer. Thuis heb ik dan weer een blije hond die met het ene speeltje meer speel dan met het andere.

Het resultaat is alleen dat ik een paar manden vol heb met knuffels en piepspeeltjes. Wat leuk is om daar mee te doen is, ruim wat speeltjes op en zet die apart.

Vul dan op een dag dat je binnen gaat spelen met je hond een mand of doos met de oude speeltjes, doe er desnoods nog wat papier snippers tussendoor of ik had wat oude versleten kleding in stukken geknipt.

Dan verstop je wat snoepjes en brokjes in de mand of doos en mag je hond gaan zoeken. Super leuk neus werk voor je hond. Zo maak je je eigen honden snuffelbox.

3.) Geef je hond een gevulde Kong

Bijna alle honden worden blij, behalve mijn Yara, van een gevulde Kong. Het geeft ze een uitdaging om het lekkers wat je er in hebt gestopt er uit te krijgen en dat alleen is al leuk om naar te kijken.

Je hond is hier even heerlijk mee bezig en jij kunt even lezen. Een Kong werkt ook heel goed als je zelf weg moet, geef je hond een Kong en hij kijkt je bijna de deur uit.

Je kunt pasta van Kong kopen om de Kong mee te vullen, maar je kunt de Kong ook vullen met eigengemaakte recepten. Ik doe er wel eens gewoon blikvoer in, want dat krijgen mijn honden normaal niet dus dat vinden ze dan heerlijk.

Waar de Kong allemaal goed voor is zie je duidelijk op de afbeelding hieronder.

Kong hondenspelletjes

4.) Hondenpuzzels

Ik vind het toch wel één van de beste uitvindingen voor honden hoor. Super leuk de puzzels en er zijn vele varianten. Je hebt hele makkelijke, dat is in het begin handig als je hond het nog moet leren.

Maar je hebt ook puzzels met meerdere moeilijkheidslevels.

Houdt jouw hond van speurspelletjes dan raad ik je echt onderstaande puzzel aan. Echt een uitdaging voor je hond. De puzzels is van goede kwaliteit en makkelijk schoon te maken.

5.) Touwtrekken met een flostouw

Af en toe ff lekker je spierballen gebruiken als je een wat grotere hond hebt is ook heel leuk om te doen. Met mijn twee kleintjes is het ook leuk om te spelen hoor, ze doen zeker hun best en vinden het geweldig, maar die 4 a 5 kilo wat mijn honden wegen vergt geen spierkracht 🙂

Waar je op moet letten met spelen met het touw is dat je hond te enthousiast wordt en per ongeluk in je hand bijt, dan stop je meteen. Op deze manier leert jouw hond meteen dat als hij mensenvlees aanraakt met zijn tanden het leuke spelen stopt.

Om het spel verder leuk te houden moet je je hond ook af en toe laten winnen.

Het beeztees Flostouw komt het beste uit de reviews en kost maar 10 euro

Flostouw hondenspelletjes

>> Meer Informatie

6.) Snoepjes verstoppen in huis

Dit is echt één van Yara haar favoriete spelletjes.

Yara moet “Zit”en “Blijf” en ik ga in huis snoepjes verstoppen. Een variant hierop is dat je partner je hond even vasthoudt.

Om het de eerste keer niet te moeilijk te maken, mag je hond kijken wat je doet en verstop je de snoepjes niet allemaal op heel erg moeilijke plekken.

Daarna mag je hond met bijvoorbeeld het commando “Zoek” of “Go” of wat je er maar voor woord aan wil geven gaan zoeken.

Als je dit vaker speelt kan je het steeds moeilijker gaan maken, want je zult zien dat je hond meteen naar de plekjes zal gaan waar het de vorige keer lag. Ze zijn best slim hoor onze honden 🙂

Neuswerk Hondenspelletjes zijn de makkelijkste manier om jouw hond moe te krijgen!

7.) Leer je hond nieuwe trucjes

Dat is altijd leuk om te doen, je pakt er wat lekker snoepjes bij en je gaat je hond een nieuw trucje leren. Er zijn zoveel leuke trucjes om je hond te leren. Hieronder een paar voorbeelden:

 • Kusje geven
 • Pootje geven
 • High Five
 • Rollen
 • Dansen
 • Een knuffel krijgen van je hond

Hieronder een filmpje hoe je je hond leert om jou een knuffel te geven, zo schattig 🙂

8.) Doe Agility training binnen

 • je hond over iets heen laten springen
 • een slalom parcours maken
 • door een tunnel laten gaan
 • een soort wip maken of kopen en je hond daar over laten lopen
 • door een hoepel laten springen

Agility is niet een super leuke bezigheid voor jouw hond, maar het geeft jouw hond ook zelfvertrouwen, als hij het tenminste leuk vindt om te doen

9.) Intelligente hondenspelletjes

Intelligentie hondenspelletjes zijn niet alleen super leuk maar ook super goed voor de mentale en fysieke stimulatie van jouw hond. Net zoals bij hondenpuzzels moet je hond hier zelf proberen te bedenken hoe hij het lekkers uit het speeltje krijgt.

Er zijn heel veel varianten te koop, maar deze hieronder vind ik toch wel echt heel erg leuk. Bekijk het filmpje maar eens:

>> Meer Informatie

10.) Rennen door het huis

Dit is echt één van de leukste hondenspelletjes die je samen kun doen en welke ook nog eens goed is voor beiden.

Is je huis een beetje geschikt om te rennen dan is dat echt heel leuk om te doen. Wij hebben een grote woonkamer en meestal hebben Yara & Rocky meteen door wat ik ga doen.

Ik pak wel een paar snoepjes, zet mijn rechterbeen 1 stap naar voren en ren dan keihard naar de andere kant van de kamer, soms ook door het hele huis heen.

Yara en Rocky sjezen er dan echt achter aan, tongetjes uit de bek en hoopvol kijkend of ze al wat krijgen. Vaak ren ik dan nog één of 2 keer weg, voordat ze het snoepje krijgen.

Zo hebben we alle drie beweging en verbranden we alle drie energie 🙂 En het is onwijs leuk om te doen.

Dus al heeft je hond teveel energie, kom van de bank en ga even lol hebben en door je huis heen rennen met je hond 🙂

11.) In welke hand zit het snoepje?

Een simpele maar leuk hondenspelletje. Je pakt een snoepje in één hand en houdt dan beiden handen in een gesloten vuist voor je hond.

Jouw hond moet nu zijn neus gebruiken om te ruiken in welke hand het snoepje zit. Een goede manier om jouw hond te leren om zijn neus meer te gebruiken.

Zie een leuke uitleg video hieronder:

Zo zijn er nog veel meer super leuke hondenspelletjes om te spelen, maar dit zijn mijn 11 favorieten.

Geniet van het spelen en trainen met je hond. Just have Fun!

Groetjes Simone, Yara & (Nikita)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.